torstai 3. lokakuuta 2013

Pataleipää ja poutapilviä

Hyvä leipä pitää mielen iloisena, ja haluankin jakaa tämän maailman helpoimman vaikkakin hieman hitaan reseptin kaikkien kanssa . se ei vaadi kuin valurautapadan tai savipadan kannella, pikkiriikkisen kärsivällisyyttä ja sitten nautitaankin uskomattoman hyvästä leivästä, ihan kuin olisit Ranskassa tai Italissa..

ValokuvaPataleipä

300g vettä
400g jauhoja
1 1/2 tl suolaa
1/4 tl kuivahiivaa
( siemeniä tai leseitä )

Sekoita aineet kulhossa, laita liina päälle ja anna levätä 13-18 tuntia. Eli jos valmistat taikinan iltapäivällä, pääset paistamaan sen seuraavana aamuna. Päälle voi ripotella ennen paistamista seesamin tai unikon siemeniä, tarttuvat parhaiten jos ripotat lautaselle, nostat taikinan päälle ja käännät sitten pataan laittaessa siemenpuolen päälle päin.

aamulla: Kuumenna uuni 240 astetta, laita valurautapata samaan aikaan uuniin kuumenemaan, noin 30 min.
Irrota taikina kulhosta, jauhoilla tai oljytyillä käsillä. anna olla kulhossa kunnes uuni on kuuma. Nosta taikina kuumaan pataan ja paista kannen alla 30 min, poista kansi ja paista vielä n.15 min. Valmisleipä kannattaa peittää liinalla, kuori on erittäin rapea ja herkullinen.



Valokuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti