torstai 3. lokakuuta 2013

Omenoita ja punaposkia..

Aurinkoinen ihana torstai, kuulas aamu ja reippaasti edellistä lämpimämpi päivä. Mikäs sen ihanampaa syksyllä olisikaan kuin auringonvalo ja lehtien väri loiste. Parvekkeella vielä vuori omenoita, joihin pakkanen kohta iskee hampaansa. Täytyy siis tehdä niille jotakin, pakkaseen en suostu laittamaan, sillä tilaa täytyy vielä jäädä jos suppilovahveroita onnistuisi saamaan. Olen kuivannut omenalastuja sitruuna-sokeriliemessä käytettynä, tehnyt sosetta pakkaseen, mehustanut itsekseen ja puolukankanssa... mitäs vielä ?

Mieleeni juolahti lapsuuden herkku. Omenariisipuuro ! Muistikuva on että rakastin tätä, vaikka mummollani jäikin omenakodan paloja välillä joukkoon ja se ei tuntunut suussa mukavalta..

Omenariisipuuro

2dl puuroriisiä
1,5 l vettä (osa voi olla omenamehua )
kanelitanko tai kaksi
4-5 dl omenakuutioita
ripaus suolaa

Tätä sitten keitetään miedolla lämmöllä kunnes kypsää. Tätä saa hauduttaa kauemmin kuin normaalia riisipuuroa, ja vettä voi lisätä jos haihtuu liikaa.
valmiiseen puuroon voit lisätä sokeria / valijasokeria maun mukaan.

Tämä maisuu kuumana ja kylmänä, aamu/iltapalana tai välipalana, miksei myös keittopäivänä vähän tuhdinpana jälkkärinäkin. Päälle vähän kanelia ja sokeria, toivottavasti omat pikkupalleroni ovat kanssani samaa mieltä, muutta tapauksessa seuraavat lounaani ovat sitten hieman yksipuolisia ..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti