keskiviikko 2. lokakuuta 2013

kevätkääryleitä ja ensimmäinen aamu pakkasenpuolella

 LOKAKUU TUNTUU VIILENEVÄLTÄ

 Flunssa tuntui eilen illalla lähestyvän ja kaatoi minut nukkumaan ajoissa.
Aamulla olo oli kohtalainen ja pirteästä pakkasesta nauttien ajoimme vielä pyörällä päiväkotiin, lapset tosin kyydissä ilmoittivat että kylmä viima ei tunnu mukavalta. Huomenna siis paksumpi viltti matkalle mukaan.. tai sitten ottaa käyttöön julkinenliikenne.

Tänään kuitenkin ilostutan lapsiani ja mahdollisesti myös ystäviäni helpoilla ja maukkailla kevätkääryleillä. Täytteeksi tälläkertaa porsasta, kaalia, sipulia ja porkkanaa.

 KEVÄTKÄÄRYLEET 

Täyte:                                         Marinadi: 


300g kaalia                                4 rkl vaaleaa soijaa
2 isoa porkkanaa                       2tl seesamiöljyä
1 iso sipuli                                  2 rkl riisiviinietikkaa
3 valkosipulinkynttä                    1 tl maizzenaa
400g possunfilettä                       mustapippuria
(inkivääriä,
mungpavun ituja,                         " liima " munankeltuainen ja
siitakesieniä)                                 1 rkl vehnäjauhoja "
Lisäksi tarvitset kevätkääryleille valmiita taikinalevyjä(pakaste) , valitse isompia. Ota levyt sulamaan.
Mielestäni helpompi aloittaa isoilla kuin pienillä rullilla.
Pilko kaali ja porkkavat ja sipuli ohuisksi siivuiksi. hienonna valkosipuli.
sekoita marinadi. Leikkaa possunfileestä ohuita lastuja, laita marinadi ja possu pussiin ja anna maustua 20-30 minuttia.
Kuumenna wokki suurella lämmöllä, paista pienissä erissä porsannliha, säästä marinadiliemi..
nosta sivuun ja suikaloi ohueksi. puhdista wokki.

Kuumenna wok uudelleen lisää hiemän öljyä, paista valkosipuli (inkivääri ja sienet) 15 sekunttia, lisää kaali ja porkkanat sekoita , kaada joukkoon
marinadiliemi, kypsennä 1 min, lisää sipuli ( idut ) ja porsaanlihasuikaleet.
anna kiehahtaa ja kaada siivilään jäähtymään, samalla liika neste valuu pois.
Sekoita munankeltuainen, jauhot ja 1 rkl vettä . Tällä suljetaan kääryleet tiiviisti.
Täytettä laitetaan noin 2 rkl taikinalevyn keskelle, suljetaan kirjekuorimaisesti , alareuna ,sivut ja rullataan kiinni yläreunaan.
täyte riittää noin 16-22 rullaan ....

Muutama ainesosa on suluissa, sillä tänään nuo puuttuivat omasta
keittiöstäni...se ei menoa haittaa.

Kuumennä 5-8 cm oljyä kattilassa ja varaa kansi vierelle (jos öljy sattuu syttymään, niin kansi päälle ). öljy on sopivankuumaa 190 c . jos et omista mittaria niin kokeile leipäpalalla
jos se ruskistuu 10 sekunnissa on paistolämpötila oikea.
Paista 2-3 käärylettä kerrallaan noin 3-5 min kunnes ovat kauniin ruskeita. Kääntele kokoajan etteivät tummu liikaa tai pala. nosta talouspaperin päälle. Tarjoillaan heti.
Halutessasi voit valmistaa myös hapanimeläkastiketta seuraavalla tavalla.




 Hapanimeläkastike appelsiinista

2 appelsiininmehu puristettuna
1 rlk sokeria
1rkl tomaattipyrettä
2-3 rkl etikkaa
ripaus ruolaa
1 rkl maizzenaa
tarvittaessa vähän vettä.

Sekoita maizena appelsiinimehuun, lisää tomaattipyre ja sokeri ja etikka ja suola, kaada kuumaan wok-pannuun. Anna kiehahtaa.. valmis !





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti