perjantai 18. lokakuuta 2013

Aasialaisen ruoan hurmaa yksinkertaisesti

Thaimaa kotona helposti

Perheeni pitää (tottumuskysymys) etnisistä ruoista, ja yksi ylitse muiden on vihreä curry-kookos kastike .
Tässä siis sekä kanan että possunlihalle ohje joita voi muokata makunsa ja tarvikkeiden mukaan loputtomasti.

Tarvitaan siis:

pkt kanaa tai sisäfile possun filettä
2 rkl öljyä
2 rkl maissijauhoja
1 tl sesamöljyä
1 rkl vihreää thai curry pastaa
3 cm inkivääriä pala
3 valkosipulinkynttä
 yksi varsi sitruunaruohoa
1/2 sitruunaa mehuna
2 rkl oysterikastiketta
 prk kookoskermaa
2-3 rkl soyaa
suolaa
pippuria
reilusti korianteria
vihanneksia maun mukaan

Määriä on hankala antaa, mutta jos sanon että loraus kaikkea ja pala loppuja. Korianteria käytän pakastettuna,( etnisissä kaupoissa myydään pakasteena isoja levyjä joista voi murtaa palan kerrallaan ),
Hienonna inkivääri, valkosipuli ja sitruunaruoho.
Suikaloi uhueksi liha/kana, laita kulhoon ja lisää soija, oysterikastiken, sesamöljy, sitruunanmehu ja maissijauhot, sekoita.

Kuumenna  pannulla öljy, siihen lisätään vihreäcurry tahna ja rkl kookoskermaa, heti perään hienonnettu
valkosipuli, inkivääri ja sitruunaruoho, kuumenna noin minuutti, lisää joukkoon lihat, paista kunnes ruskistuu hieman. lisää loppu kookoskerma ja haluamasi vihannekset, anna hautua 5 min. lisää loput kookoskermasta ja tarvittaessa suolaa.myllystä mustapippuria ja korianteri , sekoita, anna kiehahtaa ja tämä on valmista.
Keitä lisukkeeksi jasminriisi

Olen käyttänyt valmiita wok vihanneksia ja muita pakaste vihanneksia ( herneitä, maissia ym) ja välillä tuoreita kotimaisia juureksia, paprikaa , sipulia, ihan mitä vaan mieleen juolahtaa.

Oikea keittoohje riisille:(4 hlö)

Kaada riisiä 1,5l kattilaan noin 2 cm, huuhtele riisi valuvan veden alla sekoittaen, kunnes kirkasta.
lisää vettä, niin että kun painat kämmenen riisin päälle, kämmensyrjäsi peittyy.. kuumenna kiehuvaksi kannen alla, pudota lämpö pienelle ja anna kypsyä noin 10 min. sammuta hella ja riisi kypsyy loppuun omalla lämmöllään.

Mukavana lisuukkeena voit tarjoilla 

Raastettua porkkanna, kaalia, omenaa, kurkkua ja silputtua salaattia jonka päälle ripaus mustapippuria ja suolaa sekä puristetun mandriinin tai 1/2 appelsiinin mehu.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti