perjantai 18. lokakuuta 2013

Hauki on kala ja suklaa suussa sulavaa

Haukimurekepihvit



Tässä aikaisemmin vieraillessamme Kouvolassa, poikani ja kummipoikani kalastivat urakaalla haukia. Lupasin valmistaa niistä myöhemmin jotain hyvää. Koska hauki on ruotoinen eväkäs, mureke on varma valinta.

Tarvitaan siis seuraavat ainekset:

n. 500g haukea
1 dl kermaa
1,5 dl ruohosipulia
0,5 dl tilliä
kananmuna
2 pala vaaleaa leipää
sitruunaa
valkopippuria 
mustapippuria
suolaa
(sitruunapippuria)
voita/öljyä paistamiseen

Kaikki aineet tehosekoittimeen tai yleiskoneeseen ja hienonnus massaksi.
Paista keskilämmöllä pari minuuttia kummaltakin puolelta, laitoin itse uuni vuokaan ja kuumensin kaikki vielä lopuksi uunissa 175c n 5-7 min, samalla kun valmistin perunamuussin .

Lopputulos oli taivaallinen, niin hyvä että ihanainen kummipoikani ilmoitti saapuvansa seuraavan kerran , kun näitä valmistan...ihan varmasti paikalle. Tarjoilin siis muussin ja remouladen kanssa, salaatti ja höyrytettyjä vihanneksia viereen.


Kolmen suklaan kerroskakku

Rakkaus suklaaseen on pysyvää ! Huolimatta viimeisimmästä uutisesta että suklaa saattaa loppua maailmasta muutaman vuoden kuluttua.. luulen että hinta vaan nousee, ikävää sekin.
Tämä kakku on kaikessa yksinkertaisuudessaa mahtava, ei paistamista. Kaunis ja herkullisen täyteläinen.

Tarvittavat aineet:

4 dl kermaa
0,5 dl sokeria
9 liivatelevyä
120g tummaasuklaata
120g valkoistasuklaata
120g maitosuklaata
250g mascarponejuustoa
80g voita
10 digestivekeksiä
1 rkl cacao jauhetta
pienempi irtopohjavuoka

Aluksi murennetaan digestivet käsin tai yleiskoneella, lisätään voisula ja cacao. massa painellaan vuokaan pohjalle ja laitetaan jääkaappiin odottamaan.
Laita liivatteet pehmentymään veteen, kolme levyä kerrallaan. Vaahdota kerma(jätä 0,5 dl liivatteen liottamiseen) ja sokeri, lisää tuorejuusto seokseen, jaa kolmeen osaan . Sulata mikrossa sulatusteholla ensimmäinen suklaa ja kuumenna pieni määrä kermaa erikseen. Liota liivate kermaan ja lisää se sulatetun suklaan kanssa nopeasti sekoittaen , mascarpone/kermavaahtoon. kaada massa vuokaan ja laita vuoka takaisin jääkaappiin, aloita seuraavan kerroksen valmistus. Jokainen kerros siis valmistetaan samalla tavalla ja välillä kakku hyytyy kylmässä. Kolmekerrosta valmistettuasi anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia, parempaa tulee kun yön yli maltat..Jos valmistat isommassa vuoassa, tulee kakusta matala, toki voit tuplata määrät :)
Tarjoillessa voit raastaa tai höylätä päälle suklaalastuja.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti